Preskoči na glavni sadržaj

4. Filmska revija Kratki na brzinu zatvorena dodjelom nagrada

Najboljim filmom proglašen je kratki igrani film Nas dva Andrije Mardešića. Dodijeljeno je još 13 nagrada te tri priznanja, a festival su obilježili ekskluzivni radovi švedskog redatelja Roya Anderssona. 

'Zahvalni smo svim partnerima i prijateljima koji su nas podržali u ovih 6 dana, a posebno autoricama i autorima kratkometražnih filmova. Posebno čestitamo svim dobitnicima nagrada koji su se istaknuli u najboljoj festivalskoj selekciji dosad i nadam se da se vidimo i dogodine.', izjavio je na zatvaranju umjetnički direktor festivala Toma Zidić.

Intenzivan odnos bake i unuka u filmu Nas dva zaokupio je najviše pažnje žirija koji su činile direktorica Innsbruck Film Campusa Evelin Stark te umjetnice Martina Meštrović i Sara Renar. Nagradu za najbolji scenarij i specijalno priznanje Sare Renar dobio je film Grimizno Dijane Mlađenović. Novčanu nagradu za razvoj filma Croatian short pitch dobio je Jutro poslije Jasna Safić.

 Sve nagrade i priznanja 4. revije Kratki na brzinu:  

Najbolji scenarij: Grimizno Dijana Mlađenović
Najbolja režija: Nas dva Andrija Mardešić
Najbolji eksperimentalni: Pokretni elementi Marko Tadić
Najbolji animirani: Gamer girl Irena Jukic Pranjić
Najbolji dokumentarac: White trash Sunčica Ana Veldić
Najbolji igrani: Nas dva Andrija Mardešić
Grand prix: Nas dva Andrija Mardešić
Najbolja montaža: Noćna ptica Špela Čadež
Najbolja kamera: Prije mraka Bojan Radanović
Najbolja originalna glazba: Crvenkapica Redux Daniel Žeželj
Najbolja animacija: Ježeva kuća Eva Cvijanović
Najbolja gluma: Ksenija Marinković u Plan A
Najbolji pitch: Jutro poslije Jasna Safić
Nagrada Innsbruck film campusa: Sara Salamon za Ples bijelog ljeta
1. specijalno priznanje Martine Meštrović: Ispred zastava Sanja Bistričić
2. specijalno priznanje Sare Renar: Grimizno Dijana Mlađenović
3. specijalo prizanje Evelin Stark: Ples bijelog ljeta Goran Nježić

Šestodnevna revija otvorena je u Zagrebu u Dokukinu KIC gdje su prikazani filmovi s pozornica renomiranih svjetskih festivala. Ovogodišnja zemlja partner bila je Švicarska s  programom festivala Visions du Réel, a razgovor s gostima je nakon projekcije vodio Nenad Puhovski.

Nakon Zagreba sve se preselilo u Zelinu gdje je započeo natjecateljski program, a otvorila ga je Sara Renar. U subotu navečer Late Night Film Talks zanimljive neformalne razgovore o filmu vodili su Hrvoje Hribar i Ognjen Sviličić.

Revija hrvatskih kratkih filmova Kratki na brzinu je festival posvećen kratkoj filmskoj formi u svim njezinim žanrovima. Održala se četvrtu godinu za redom u Svetom Ivanu Zelini, a od prošle godine prvi dio festivala održava se i u Zagrebu. Festival će 2018. pod nazivom Black Arrows Short Film Festival postati međunarodni. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.