Preskoči na glavni sadržaj

15. Bogoshorts u Kolumbiji: Fokus na hrvatski animirani i eksperimentalni film

Festival kratkometražnog filma u Bogoti, čije se 15. izdanje održava od 5. do 12. prosinca, kolumbijskoj će publici prikazati izbor iz suvremenog hrvatskog animiranog i eksperimentalnog filma, dok će u natjecateljskim programima biti prikazani Na plaži Gorana Škofića, Gamer Girl Irene Jukić Pranjić, U plavetnilo Antonete Alamat Kusijanović i Cijena ugljena Vibora Juhasa.

Fokus na hrvatski film u Bogoti uključuje 18 naslova podijeljenih u dvije sekcije, od kojih je jedna posvećena animiranom, a druga eksperimentalnom filmu. Izbor filmova obuhvaća radove autora kao što su Martina Meštrović, Veljko Popović i Tomislav Šoban, kao i novije radove klasika hrvatskog filma, među kojima su Dalibor Martinis, Pavao Štalter i Zlatko Bourek. Gosti festivala bit će Petra Zlonoga i Goran Škofić, čiji će filmovi Dota i Glad, odnosno Sektor biti prikazani u fokusu, a sam fokus organiziran je u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom.

Škofićev posljednji film Na plaži jedan je od filmova koji će biti prikazan u međunarodnom natjecateljskom programu festivala, a za nagrade konkuriraju i Gamer Girl Irene Jukić Pranjić, U plavetnilo Antonete Alamat Kusijanović te Cijena ugljena Vibora Juhasa. Animirani filmovi Posljednji izazov Božidara Trkulje, Grad duhova Marka Dješke i Tajni laboratorij Nikole Tesle Brune Razuma bit će prikazani u ostalim festivalskim sekcijama.

15. izdanje Festivala kratkometražnog filma u Bogoti održavat će se od 5. do 12. prosinca, a više informacija o programu potražite na službenim stranicama.

Fotografije: Glad, Gamer Girl, Na plaži

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.