Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatska na DOX:LAB-u 2013.

Radionicu CPH:LAB je 2009. godine pokrenuo festival sa svrhom njegovanja dugoročnih profesionalnih odnosa između europskih filmaša i onih iz ostatka svijeta. Na radionici se kreiraju  timovi od dva autora koji zajedno razvijaju projekt na početnoj radionici, nakon čega slijedi faza produkcije, vođena međunarodnim savjetnikom te sudjelovanje na koprodukcijskom sajmu. 

U programu DOX:LAB sudjelovala je nagrađivana hrvatska animatorica Petra Zlonoga, koja je tijekom 2013. godine u kreativnom timu s redateljem Juliom Hernándezom Cordónom iz Gvatemale razvijala dokumentarno-igrano-animirani projekt Ojalá el sol me encanta. Projekt je trenutačno u fazi finalizacije.

Financijska potpora koju je HAVC izdvojio za sudjelovanje i razvoj ovog projekta kroz DOX:LAB u 2012. godini pokrila je sve troškove sudjelovanja autora u razvoju projekta kroz 12 mjeseci te sudjelovanja na koprodukcijskom sajmu u Buenos Airesu (BAFICI). Snimljen je dokumentarno-igrani segment filma u Gvatemali, koji je predstavljen na BAFICI-ju uz pozitivne reakcije stručne publike.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.