Preskoči na glavni sadržaj

Festival europskog filma Les Arcs: Focus Pays Yugoslaves

U sklopu posebnog festivalskog programa Focus Pays Yugoslaves prikazano je pet hrvatskih filmova, a u industrijskom dijelu festivala predstavljena su četiri filmska projekta u razvoju.

Od 14. do 21. prosinca u popularnom skijalištu u francuskim Alpama održavao se 5. Festival europskog filma Les Arcs koji je obujmom filmskog i industrijskog programa trenutačno jedno od najvažnijih mjesta za promociju europskih kinematografija i umrežavanje europskih filmaša.

Focus Pays Yugoslaves

U sklopu posebnog festivalskog programa Focus Pays Yugoslaves predstavljene su zemlje regije – Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Makedonija, Slovenija i Srbija. Hrvatska je kinematografija bila predstavljena s pet filmova, a program je organiziran u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom.

 Dugometražni program:

  • Metastaze, r. Branko Schmidt
  • Živi i mrtvi, r. Kristijan Milić
  • Armin, r. Ognjen Sviličić

 Kratkometražni program:

Čitava kratkometražna selekcija sastavljena od po dva filma iz svake zemlje izdana je i na DVD-u uz francuski filmski časopis Bref.

Predstavljanje projekata u nastanku

Zvonimir Jurić i Branko Schmidt predstavili su svoje nove projekte – Jurićev Kosac predstavljen je u programu Work in progress, a Schmidtov film Ivanova krizma u programu Co-production Village. U potonjem je sudjelovala i Maša Nešković s Najdužim ljetom na svijetu koje nastaje u srpsko-hrvatskoj koprodukciji.

U sklopu programa The Film School Village redateljica Sonja Tarokić predstavila je svoj dugometražni igrani debi Zbornica koji je trenutačno u fazi pretprodukcije.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.