Preskoči na glavni sadržaj

Međunarodni filmski festival u Braunschweigu: Croatia Goes Europe

U sklopu posebnog programa Croatia Goes Europe predstavljeno je 14 kratkometražnih i dugometražnih igranih, animiranih i dokumentarnih naslova, među kojima i Djeca jeseni Gorana Rukavine, koja su ovdje imala svjetsku premijeru.

Od 5. do 10. studenog održalo se 27. izdanje Međunarodnog filmskog festivala u Braunschweigu, kojem je u fokusu mlada europska produkcija, a nizom koncerata i svirki popratni program tradicionalno je bio posvećen filmskoj glazbi. Ove godine bilo je prikazano preko 160 filmova među kojima 15 hrvatskih.

Croatia Goes Europe

Povodom pristupanja Hrvatske Europskoj uniji u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom organiziran je program Croatia Goes Europe sastavljen od sedam dugometražnih i sedam kratkometražnih filmova nastalih u posljednje tri godine.

 Dugometražni i srednjometražni filmovi:

 Kratkometražni filmovi:

Na festivalu su gostovali Maša Drndić, Hana Veček, Radislav Jovanov Gonzo, Nika Radić, prodajna agentica Kotlovine Antonia Dubravka Carnerud i producent Djece jeseni Zvonimir Munivrana.

Natjecateljski program

Fibonaccijev kruh Danijela Žeželja prikazan je u programu LEO, međunarodnoj konkurenciji kratkometražnih naslova koji na izniman način spajaju sliku i glazbu.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.