Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski filmovi i filmaši na Clermont-Ferrandu 2015.

37. izdanje Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu održava se od 30. siječnja do 7. veljače 2015. godine. U posebnom programu 3D-filma prikazat će se A.D.A.M. Vladislava Kneževića, dok će Jure Pavlović iz produkcijske kuće Sekvenca sudjelovati u Producentskom fokusu u sklopu Euro Connectiona. 30. Marché du film court traje od 31. siječnja do 6. veljače (digitalna videoteka) odnosno od 2. do 6. veljače (izložbeni prostor).

'A.D.A.M.' u filmskom programu

Kratkometražni eksperimentalni film A.D.A.M. Vladislava Kneževića jedan je od devet filmova odabranih za prikazivanje u sklopu posebnog programa posvećenog kratkometražnom 3D-filmu. Radi se o križancu znanstvene fantastike i paranoidnog trilera o bespilotnoj letjelici kodnog imena A.D.A.M. koja tijekom svemirske misije razvije vlastitu svijest i počne se odupirati svojim operaterima. Film je prikazan na brojnim festivalima, između ostalih u Kasselu i Jihlavi, a osvojio je i posebnu pohvalu na festivalu Alternative Film/Video u Beogradu.

Produkcijska kuća Sekvenca na Euro Connectionu

Euro Connection, industrijski segment festivala namijenjen poticanju i razvijanju projekata te umrežavanju filmskih profesionalaca, ove je godine odabrao 14 producenata da u sklopu programa Producentski fokus predstave svoje aktivnosti i projekte. Zahvaljujući suradnji s Deskom Kreativne Europe - Uredom MEDIA jedan od odabranih filmaša je i Jure Pavlović iz produkcijske kuće Sekvenca. Osnovana 2010. godine, Sekvenca se bavi proizvodnjom filmova svih rodova i vrsta. Njezin kratkometražni film Piknik prošle je godine predstavljen upravo na Euro Connectionu, a svoju će premijeru imati na 65. Berlinaleu.

Štand Hrvatskog audiovizualnog centra

Hrvatski audiovizualni centar šestu će godinu sudjelovati na Sajmu kratkometražnog filma - Marché du film court, najvećem sajmu posvećenom ovoj filmskoj formi. To je prostor na kojem se lako može dobiti uvid u najnovije nacionalne produkcije brojnih zemalja koje se predstavljaju u sklopu sajma.

Štand Hrvatskog audiovizualnog centra nalazi se pod br. 22., gdje će zainteresirani profesionalci moći dobiti sve informacije o suvremenoj hrvatskoj kratkometražnoj produkciji. Za potrebe promocije i plasmana hrvatskog kratkometražnog filma izdana je i publikacija Love Croatian Shorts 2015, koja se može preuzeti u privitku članka.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.