Preskoči na glavni sadržaj

Obiteljsko filmovanje 2015.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji Kino mreža u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom priprema filmsko slavlje od 15. do 17. svibnja. Riječ je o izboru od osam zanimljivih, nagrađivanih, pomaknutih i drugačijih obiteljskih filmova koji će biti prikazani u 18 nezavisnih kina diljem Hrvatske.

Tako će se u sklopu 'Obiteljskog filmovanja' u Kino mreži gledati neki od najuspješnijih recentnih domaćih i stranih filmova obiteljske tematike kao što su dokumentarci Nije ti život pjesma Havaja redateljice Dane Budisavljević, Djeca tranzicije Matije Vukšića i recentno ostvarenje Eve Kraljević Lijepo mi je s tobom, znaš.

Na programu su i dvije vesele filmske poslastice za najmlađe: hollywoodski blockbuster Annie i dugo iščekivana komedija Prdoprah doktora Proktora koja je nastala prema popularnom dječjem bestselleru Jo Nesbøa. Za tinejdžere željne kvalitetnog i zabavnog filmskog programa tu je Xenia, dirljiva obiteljska avantura, ali i Odrastanje, ovogodišnje filmsko remek djelo za sve generacije. 

Osim toga, u Kino mreži u sklopu 'Obiteljskog filmovanja' moći će se pretpremijerno i ekskluzivno pogledati debitantsko dugometražno ostvarenje Ivone Juke Ti mene nosiš, obiteljsku priču koja u nacionalnu kino distribuciju kreće 28. svibnja. 

Popis gradova i kina koji sudjeluju u 'Obiteljskom filmovanju'

Obiteljsko filmovanje održava se u 18 nezavisnih kina diljem Hrvatske:

Čakovec – Centar za kulturu Čakovec
Daruvar – POU Daruvar
Dubrovnik – Kino Sloboda Dubrovnik
Kutina – Kino Moslavina Kutina 
Koprivnica – Kino Velebit Koprivnica
Novska – POU Novska 
Osijek – Kinematografi Osijek
Prelog – Dom kulture grada Preloga 
Rijeka – Art kino Rijeka
Split – Kinoteka Zlatna vrata, Kino Ekran 
Slatina – POU Slatina 
Sinj – Gradsko kino Sinj 
Varaždin – Kino Galerija Varaždin 
Zagreb – Kino Europa, Art kino Metropolis MSU, Art kino Grič
Zelina – Kino Zelina

 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.