Preskoči na glavni sadržaj

Animafest u nezavisnim digitaliziranim kinima 2014. godine

Ove godine u sklopu Animafesta, tijekom čitavog trajanja festivala (od 3. do 8. lipnja), po prvi puta publika diljem Hrvatske može istodobno sa zagrebačkim izdanjem festivala uživati u umjetničkoj animaciji koju nema prilike vidjeti na televiziji i u redovnoj kinodistribuciji. 19 odabranih animiranih filmova prikazivat će se u čak 16 nezavisnih kina diljem Hrvatske i to u Čakovcu, Daruvaru, Gospiću, Koprivnici, Korčuli, Novskoj, Osijek, Pazinu, Poreču, Puli, Rovinju, Samoboru, Sisku, Splitu, Velikoj Gorici i Zaboku. 

Hrvatski audiovizualni centar i Svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb odabrali su tri programa kratkog metra i jedan dugometražni film.

U programu Cartoon d'Or prikazat će se šest kratkometražnih animiranih filmova nominiranih za Cartoon d’Or 2013., europsku nagradu za najbolji kratkometražni animirani film. 
 
U sklopu programa Lutka film prikazat će se izbor od pet kratkometražnih animiranih filmova iz središnjeg tematskog programa Animafesta - retrospektive lutka-filma. 
 
Treći je Program za djecu i mlade u sklopu kojeg će se prikazati sedam kratkometražnih filmova iz izbora za najmlađu publiku. 


 
Dugometražni obiteljski animirani film Usvajanje odobreno, dobitnik Grand Prixa i Nagrade publike Animafesta 2013. godine, snažna je, dirljiva, duhovita i ljupka autobiografska priča južnokorejskog animatora Junga, jednog od 200 tisuća djece posvojene nakon Korejskog rata. Film će se prikazivati u Čakovcu, Daruvaru, Koprivnici, Korčuli, Novskoj, Poreču, Samoboru, Splitu, Velikoj Gorici i Zaboku.

Ova će se manifestacija realizirati u organizaciji HAVC-a i Animafesta, a nastavlja se na uspješan projekt digitalizacije nezavisnih kinoprikazivača. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.