Preskoči na glavni sadržaj

Zorgazam

view in english
  • 2010.
  • 11'
  • HDCAM
  • boja

Zorgazam je kratki igrani film snimljen po noveli Tarika Kulenovića Igra Tucanja koji pokušava trivijalizirati srodne pojmove kao što su seksualnost, ljubav, konzumerizam, emocije. Američka vlada širi smrtonosni virus te ubija 70% svjetske populacije. Uz 'čišćenje planeta', cilj virusa bio je preživjele učiniti ovisnima o 2 osnovna Američka proizvoda WcDonalds'u i Koka Koli. Virus se, naravno, oteo kontroli. No, priča koja slijedi nije dio nekog znanstveno-fantastičnog spektakla već erotska drama čiji su glavni protagonisti – zombiji.

Režija
Dario Lonjak
Scenarij
Robert Roklicer
Kamera
Darko Herić
Uloge
Filip Detelić, Iskra Jirsak, Ana Maras, Robert Ugrina
Producent
Tin Žanić
Produkcija
Akademija dramske umjentosti (ADU)

Dario Lonjak (1987.) počeo se aktivno baviti filmom u osnovnoj školi. Njegovi amaterski kratki filmovi prikazani su i nagrađeni na brojnim festivalima. Godine 2006. upisao je studij filmske i TV režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Njegov kratki dokumentarni film Srećko (2008.) prikazan je u službenoj konkurenciji ZagrebDoxa. Radio je kao asistent redatelju Branku Schmidtu na dugometražnom igranom filmu Metastaze (2009.) i na kratkom igranom filmu Šampion (2010.) redatelja Kristijana Milića.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.