Preskoči na glavni sadržaj

Zajedno

view in english
  • 2009.
  • 87'
  • video
  • boja

Što je to što ljude drži zajedno? "Nekada mi tako ide na živce, a ja ju ipak još uvijek volim", kaže Ratka o svojoj lezbijskoj partnerici Milki. "Kada sam vidio da zna čistiti po kući i peglati odjeću, rekao sam: to je to!", kaže Vlado za svoju suprugu Mariju, koja poput njega ima mentalnih poteškoća. "Ne znam što vidi u meni, nisam neka ljepotica", priznaje Branka kada je pitaju o Krešinoj ljubavi prema njoj. Hrvojeva priča je i potresna i puna nade – vezan za invalidska kolica, on se ne srami pregledavati internetske stranice svoje omiljene prostitutke, ali ono što doista želi je dijete: "Zato što sam emocionalno biće". Režiser Nenad Puhovski pokušava doći do srca ljubavi i želje kroz pet vrlo različitih priča o ljudima koji su bili, jesu ili žele biti – zajedno.

Režija
Nenad Puhovski
Scenarij
Nenad Puhovski
Kamera
Josip Ivančić, Silvestar Kolbas, Tamara Cesarec
Montaža
Vesna Biljan-Pušić
Glazba
Dalibor Grubačević
Oblikovanje zvuka
Iva Blašković
Producent
Nenad Puhovski
Produkcija
Factum

Nenad Puhovski (1949.) je rođen u Zagrebu, gdje je diplomirao sociologiju, filozofiju i filmsku režiju. Svoj prvi film napravio je s 15 godina. Kao profesionalni redatelj režirao je više od 250 produkcija u kazalištu, na filmu i televiziji. Njegovi dokumentarni filmovi tematiziraju društvene probleme i likovnu umjetnost. Mnogi su prikazani i nagrađeni u svijetu. Godine 1997. osniva FACTUM, koji je ubrzo postao najveća i najutjecajnija nezavisna dokumentarna produkcija u Hrvatskoj. Producirao je više od 60 dokumentarnih filmova prikazanih i nagrađenih diljem svijeta. Dobio je i četiri nagrade za najbolju produkciju na Danima hrvatskog filma. Godine 2004. osnovao je ZagrebDox, najveći festival dokumentarnog filma u regiji čiji je ujedno i direktor. Godine 2009. dobio je nagradu EDN-a za izvanredan doprinos razvoju europske dokumentarne kulture. Član je upravnog odbora Europske dokumentarističke mreže.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.