Preskoči na glavni sadržaj

Zagrebačko podne

view in english
  • 2009.
  • 5'40''
  • video
  • boja

Grički top svakoga dana pucnjem označava podne, a prvi put se takav način označavanja podneva dogodio 1. siječnja 1877. godine na inicijativu gradskog vijećnika Đure Deželića. Prvotno je top bio smješten u zgradi Hidrometeorološkog zavoda, a danas se nalazi u kuli Lotrščak na Griču. Top je mirovao čitavo vrijeme Prvog svjetskog rata, sve do 1928. Današnji top peti je po redu i dobiven je od JNA za Univerzijadu 1987. godine.

Režija
Stanka Gjurić
Scenarij
Stanka Gjurić
Kamera
Stanka Gjurić
Uloge
Stjepan Možar
Produkcija
Stanka Gjurić

Stanka Gjurić ima brojne interese: gluma, TV novinarstvo, kolumnistika (savjeti o ljubavi i eseji objavljivani u brojnim dnevnim i tjednim novinama), a od 2006. bavi se i filmom. Svoje filmove sama piše, režira, producira i montira. Sudjelovala je na filmskim festivalima u Francuskoj, Italiji, Grčkoj, Španjolskoj, Portugalu, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Kanadi, SAD-u, Indiji, Egiptu i Švicarskoj. Članica je Društva hrvatskih književnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.