Preskoči na glavni sadržaj

Vjerujem u anđele

view in english
  • 2009.
  • 101'
  • 35 mm
  • boja
  • romantična komedija
  • debitantski film

Poštar Šime, jedan od najomiljenijih ljudi malog otočkog mjesta, dobro je upućen u sve događaje i sudbine svojih sumještana. Ne samo zato što ih dobro poznaje nego i zato jer podatke o njima prikuplja otvarajući njihovu poštu i vodeći privatnu datoteku o sumještanima. Otočku svakodnevicu uzburkat će došljakinja, atraktivna Dea na čiji šarm i ljepotu otočki muškarci nisu imuni. To se posebice odnosi na Šimu...

Režija
Nikša Sviličić
Scenarij
Nikša Sviličić
Kamera
Nenad Suvačarov
Montaža
Mato Ilijić
Scenografija
Mario Ivezić
Kostimografija
Ivana Zozoli
Glazba
Eduard Botrić
Uloge
Vedran Mlikota, Dolores Lambaša, Aljoša Vučković, Marija Kohn, Mile Kekin
Producent
Nikša Sviličić
Produkcija
Proactiva
Koprodukcija
Master Film, Hrvatska radiotelevizija (HRT)

Nikša Sviličić (1970.) diplomirao je filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti, novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti i muzeologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Doktorsku disertaciju iz informacijskih znanosti odbranio je 2005. godine. Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada za svoj znanstvenoistraživački i umjetnički rad, a od 1995. godine predaje na više znanstvenih i stručnih studija u zemlji i inozemstvu. Od lipnja 2009. do rujna 2010. obnašao je dužnost ravnatelja Hrvatskog audiovizualnog centra. Vjerujem u anđele njegov je debitantski cjelovečernji film.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.