Preskoči na glavni sadržaj

Vajt

view in english
  • 2009.
  • 30'
  • video
  • boja

Film prikazuje burnu životnu priču jednog od prvih zagrebačkih skatera Daniela Belea, Vajta, čovjeka koji se skejtanjem počeo baviti još krajem osamdesetih kada je taj vid urbane kulture bio ilegalan i nepoznat. Sam Vajt je urbana legenda, jedan od najboljih i najluđih skejtera s ovih prostora, no istovremeno čovjek koji je prošao muku ovisnosti o heroinu, život na ulici i komunu, da bi se danas bavio glumom, vratio skateu, napisao roman… Živi u Zagrebu i zaposlen je u jednoj informatičkoj tvrtki.

Režija
Nikola Strašek
Scenarij
Nikola Strašek
Kamera
Tino Turk
Producent
Nenad Puhovski
Produkcija
Factum

Nikola Strašek rođen je 1978. u Zagrebu, studirao je komparativnu književnost i latinski jezik na Filozofskom fakultetu. Apsolvent je na odsjeku filmske i TV režije na ADU. Autor je studentskog dokumentarnog filma Ubil bum te! (2007.) prikazanog u regionalnoj konkurenciji na ZagrebDoxu, osvojio Grand prix na bijenalnoj reviji studentskog filma zagrebačke ADU (FRKA); nagradu za najboljeg debitanta na 16. Danima hrvatskog filma i nagradu ‘Jelena Rajković’ za najboljeg mladog redatelja 2007. godine koju dodjeljuje Hrvatsko društvo filmskih redatelja te nagradu u međunarodnoj konkurenciji Tabor film festivala za najbolji dokumentarni film.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.