Preskoči na glavni sadržaj

U zemlji čudesa

view in english
  • HR, HU
  • 2009.
  • 93'
  • 35 mm
  • boja
  • drama

U pustoši Zapadne Hercegovine, na vojnom poligonu NATO saveza, devetogodišnja djevojčica Alica sa svojim stricem Valentinom skuplja čahure i krhotine granata za prodaju na crnom tržištu. Zbog osiromašenog urana na metalu, Valentin oboli i kasnije umire od raka. Alica s majkom odlazi liječniku. Nalazi nisu dobri, no Alica nema zdravstveno osiguranje ni novca za liječenje. Tako počinje njezino putovanje “zemljom čudesa”…

Režija
Dejan Šorak
Scenarij
Dejan Šorak
Kamera
Vjekoslav Vrdoljak, h.f.s.
Montaža
Veljko Segarić
Scenografija
Mario Ivezić
Kostimografija
Doris Kristić
Glazba
Mate Matišić
Uloge
Marija Stjepanović, Franjo Kuhar, Dora Lipovčan, Borko Perić, Goran Bogdan, Nataša Janjić, Rene Gjoni, Marija Škaričić
Producent
Ivan Maloča
Produkcija
Interfilm
Produkcija
Hrvatska radiotelevizija (HRT), Tivoli-Filmprodukció (HU)

Dejan Šorak (1954.) diplomirao je režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Filmski redatelj i scenarist, kazališni pisac i redatelj, radijski pisac i redatelj, autor niza romana i kratkih priča. Scenarist i redatelj višestruko nagrađivanih cjelovečernjih fimova: Mala pljačka vlaka (1984.), Oficir s ružom (1987.), Krvopijci (1989.), Vrijeme ratnika (1991.), Garcia (1999.), Dva igrača s klupe (2005.). 

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.