Preskoči na glavni sadržaj

Transformance

view in english
  • 2010.
  • 9'49''
  • HDCAM
  • boja
  • Bez dijaloga

Transformance je video-dokument performansa koji se odvija svakodnevno kroz četveromjesečni vremenski period u prostoru koji će se iz industrijskog objekta prenamijeniti u kulturnu instituciju. Tijekom tog perioda, redateljica svakodnevno bilježi transformaciju starog skladišta u kojem su se nekad vršili popravci tramvaja i autobusa – Uferstudios (Berlin) u novi centar za suvremeni ples i samog performera (izvođača) koji je uglavnom miran s polaganim sekvencijalnim kretanjima u centru kadra. Predanost izvođača i njegova svakodnevna prisutnost u prostoru radikalnih promjena te s druge strane ideja filma kao autonomnog djela a ne samo dokumentacije performansa (izvedbe) temeljni su koncepti ovog eksperimentalnog filma.

Režija
Nina Kurtela
Scenarij
Nina Kurtela
Kamera
Nina Kurtela
Montaža
Nina Kurtela
Animacija
Nina Kurtela
Producentica
Ivana Vukšić
Produkcija
Centralna jedinica

Nina Kurtela (1981.) diplomirala je na Nastavničkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti. Bila je stipendistica na CEPUS Faculty of Fine Arts (Atelier of Body Art) u Brnu (Češka). Trenutno živi i radi na relaciji Zagreb – Berlin, dok u svojoj umjetničkoj praksi razmišlja, uči i stvara na relaciji između likovnih i izvedbenih umjetnosti.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.