Preskoči na glavni sadržaj

Svi uvjeti za priču (Thriller)

view in english
  • 2012.
  • 16'
  • digibeta
  • boja

U današnje doba preplavljeni smo raznim pseudo-dokumentarnim filmovima koji se bave nasiljem isključivo u komercijalne svrhe. Ti takozvani dokumentarci nemaju nikakvu estetsku, kinestetsku ili etičku namjenu osim senzacionalizma. Ono što je zanimljivo u njima je upravo njihova struktura, koja se uglavnom ne mijenja. Uvijek je prisutan komentar koji čini/pripovijeda/objašnjava priču – iako pretežno loš i krajnje nemaštovit, počesto je najsnažniji dramaturški moment cijelog ostvarenja. Svi uvjeti za priču istražuju kako funkcioniraju ovakve scene kada ih se izdvoji iz dovršenog filma, kada ih se liši komentara, te kakav je njihov učinak na običnog gledatelja. Kako ih se doživljava, što te scene znače?

Režija
Lukas Nola
Scenarij
Lukas Nola
Kamera
Stanko Herceg h.f.s.
Montaža
Slaven Zečević
Scenografija
Lukas Nola
Kostimografija
Marita Ćopo
Glazba
Jura Ferina, Pavao Miholjević
Oblikovanje zvuka
Dubravka Premar
Uloge
Enes Vejzović, Barbara Nola, Bojan Navojec, Iva Mihalić, Nataša Janjić
Producentica
Ankica Jurić Tilić
Produkcija
Kinorama

Lukas Nola (1964.) studirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti te filmsku režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Autor je kratkih i televizijskih filmova: Dok nitko ne gleda (1992.), Svaki put kad se rastajemo (1994.), Krađa (2004.) te Ne pitaj kako! (2006.). Režirao je i pet dugometražnih igranih filmova: Rusko meso (1997.), Nebo, sateliti (2001.), Sami (2001.) Pravo čudo (2007.) i Šuti (2013.).

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.