Preskoči na glavni sadržaj

Pustara

view in english
  • 2010.
  • 26'
  • digibeta
  • boja

Nikada neću saznati što je to pustara. Jeli to ono što duboko u nama, ili svuda uokolo, izvan nas, tako teško ponekad pritišće i jutarnje i podnevno i večernje nebo, ili je to nešto sasvim drukčije i nešto posve drugo – ono što u nama još posljednje, ne znajući već poodavno zašto, žudi upravo za nebom, onda kada laže da žudi još jedino za pustarom?
Ništa više i tužnije ne podsjeća na smrt, onu samo našu, nego to obilje života u jednome jedinome grmu bazge uz koji smo, jednom davno, udahnuli taj večernji zrak.

Delimir Rešicki, Pustara (fragment)

Režija
Ivan Faktor
Scenarij
Ivan Faktor
Kamera
Vedran Šamanović
Uloge
Andrija Nađ, Franjo Patai
Producentica
Vera Robić-Škarica
Produkcija
Hrvatski filmski savez (HFS)

Ivan Faktor (1953.) filmove, a potom i video radove snima kontinuirano od 1975. godine. Od 1979. sudjeluje u konceptualnim akcijama i izložbama, izvodi video performanse, postavlja instalacije i multimedijalne izložbe. Sudjelovao je 1995. na 46. Bijenalu u Veneciji s radom A Casa / At Home 2, a 2002. bio predstavnik Hrvatske na 25. Bijenalu u Sao Paolu. Njegov rad uključuje eksperimentalni film, fotografiju i video instalacije. Osnivač je i voditelj galerije Kazamat (2001.-2004.) te voditelj Performans Art Festivala (od 2001.) u Osijeku.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.