Preskoči na glavni sadržaj

Potraga

view in english
  • 2011.
  • 7'
  • DVD
  • 2D
  • boja

Bio jednom jedan grad. U tom je gradu živio jedan pas. Nezadovoljan bukom, smogom i smećem, pas je sanjao o zelenim livadama. "Pitam se postoji li igdje na svijetu čista livada?" mislio je pas. Mislio je – i otputio se da je pronađe. Tako tražeći upoznao je pet sova, golemog kita, tri pingvina i devu... a svi oni također su bili u potrazi za boljim mjestom za život. Jesu li ga pronašli i gdje je to mjesto? Pogledajte sami u animiranom filmu Potraga.

Režija
Ivana Guljašević
Scenarij
Bruno Kuman
Animacija
Ivana Guljašević
Dizajn likova
Ivana Guljašević
Montaža
Ivana Guljašević
Glazba
Aljoša Vuković
Oblikovanje zvuka
Bruno Kuman, Ivana Guljašević
Producentica
Ivana Guljašević
Produkcija
Igubuka
Koprodukcija
Autorska kuća

Ivana Guljašević diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od 2000. bavi se filmom. Autorica je i redateljica filma Kao nekim čudom koji je osvojio Nagradu za najbolji film na festivalu FIKE u Portugalu te Posebno priznanje žirija na 14. Fanofilmfestivalu u Bellocchiju, Italija. Režirala je tridesetak kratkih animiranih filmova, za dio kojih je napisala i scenarij. Većina filmova nastala je u produkciji Školske knjige – Smib, u koprodukciji s Igubukom. Bila je ilustratorica i animatorica na serijalu Danica i prijatelji (150 epizoda) na HRT-u. Aktivno se bavi ilustracijom i stripom. Više puta je nagrađivana za svoja djela. Napisala je i ilustrirala niz autorskih slikovnica i jedan roman.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.