Preskoči na glavni sadržaj

Potisnutost

view in english
  • 2010.
  • 22'
  • miniDV
  • boja

Filmski diptih Potisnutost temelji se na osobnom iskustvu redateljičina putovanja iz Beograda u Vukovar. Iznenađujući 'susret' s ideologijom nacije i prepuštanje ideološkom prividu zaraćene hrvatske i srpske strane registrira traumatični događaj koji se dogodio početkom devedesetih, s raspadom države, ratom i uspostavom novog društvenog poretka. Redateljica i sama biva izmanipulirana i kasnije iznenađena vlastitim 'pogrešnim' emocijama.

Režija
Renata Poljak
Scenarij
Renata Poljak
Kamera
Goran Mećava
Uloge
Sanja Vejnović, Darko Milas
Producentica
Renata Poljak
Prodajni zastupnik
Hrvatski filmski savez (HFS)

Renata Poljak (1974.) diplomirala je na Umjetničkoj akademiji u Splitu 1997. godine, a poslijediplomski studij završila na Likovnoj akademiji E.R.B.A.N 1999. u Nantesu, (Francuska). Dobitnica je Artslink stipendije za 2002. na San Francisco Art Institute, SAD, a tijekom 2004. godine dodijeljen joj je status gostujućeg umjetnika pri Museum Quartier u Beču. Režirala je i napisala scenarije za nekoliko kratkih eksperimentalnih filmova.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.