Preskoči na glavni sadržaj

Popravilište za roditelje

view in english
  • 2010.
  • 14'45''
  • digibeta
  • boja

Barbara je osmogodišnja djevojčica koja ima iznimno ambiciozne roditelje. Osim što ide u školu, pohađa dodatne satove matematike te tečajeve baleta, trombona, karatea, tenisa i japanskog. Pritom je nitko ne pita želi li ona doista sve te aktivnosti u svom životu. Jedne večeri, Barbara na televiziji ugleda reklamu Popravilišta za roditelje u kojoj se nudi teleportacija ambicioznih roditelja u ustanovu u kojoj će ih naučiti lekciju. Barbara se odjednom nađe u šašavom i izokrenutom svijetu u kojem je sve moguće. No, što će biti s njenom obitelji? Hoće li njeni roditelji konačno shvatiti što ih uistinu čini sretnima i uspješnima.

Režija
Bruno Anković
Scenarij
Tanja Kirhmajer
Kamera
Dragan Ruljančić
Uloge
Vanja Markovinović, Krešimir Mikić, Bojan Navojec, Katarina Bistrović Darvaš
Producenti
Tanja Kirhmajer, Beryl Richards
Produkcija
Hrvatska radiotelevizija (HRT)

Bruno Anković (1976) studirao je filmsku montažu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Montažer je nekoliko igranih i dokumentarnih filmova. Režirao je dokumentarni film Vanka Škvare (2000) o lokalnim splitskim ekscentricima. Poznati je redatelj nagrađivanih televizijskih reklama. Kao asistent režije radio je na nagrađivanom filmu Jasmile Žbanić Na putu (2010.).

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.