Preskoči na glavni sadržaj

Polaganost

view in english
  • 2011.
  • 29'
  • digibeta
  • boja

U tridesetominutnom eksperimentalnom plesnom filmu, stvaranom od 2008. do 2011. godine, sedam izvođačica u srazu s prirodom grade intiman svijet. Kruženje voda, nepregledna polja i apstraktne strukture isprepleću se kroz prirodne cikluse. Pokret suptilno nastaje i nestaje u ritmu kadrova uz originalnu glazbu Jeanne Frémaux.

Režija
Vladimir Končar i Iva Pavičić
Scenarij
Iva Pavičić
Kamera
Vladimir Končar
Montaža
Vladimir Končar
Koreografija
Iva Pavičić
Kostimografija
Nevenka Miklenić, Trupa To
Glazba
Jeanne Frémaux
Oblikovanje zvuka
Vladimir Končar
Plesači
Valentina Čebušnik Dorotić, Jasna Malus Gorišek, Petra Kursar, Ivana Levanić, Nevenka Miklenić, Tatjana Peruško, Ines Sabotić
Producentica
Iva Pavičić
Produkcija
Trupa To

Vladimir Končar (Bjelovar, 1978.) je multidisciplinarni vizualni umjetnik. Studirao je grafički dizajn na Grafičkom fakultetu u Zagrebu. Član je Hrvatskog dizajnerskog društva (HDD) te sekcije multimedije i intermedije Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti (ULUPUH). Jedan je od osnivača multimedijskog dizajn studija Revolucija. Autor je brojnih eksperimentalnih filmova i nekoliko kratkih dokumentaraca s posebnim fokusom na ples. Sudjelovao je na 19 skupnih i 9 samostalnih izložaba u Hrvatskoj i svijetu. Dobitnik je nekoliko nagrada, a njegovi su radovi objavljeni u prestižnim publikacijama za umjetnost i dizajn.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.