Preskoči na glavni sadržaj

Pod pritiskom

view in english
  • 2011.
  • 56'
  • video
  • boja

Film Pod pritiskom se bavi pogrešno uređenim odnosima u Hrvatskoj i političkim odlukama koje su vođene kriterijem dobiti isključivo za elitu. Teme su loši zakoni kroz primjer jedinstvenog u svijetu Zakona o igralištima za golf, oligarhiji i građevinskom pogodovanju određenima kroz slučaj Varšavske ulice te sustavnoj nebrizi za ostale, a kao ekstrem nebrige dan je primjer već desetljećima tiho ugnjetavanog naroda u Kosinjskoj dolini.

Režija
Irena Ščurić
Scenarij
Irena Ščurić
Kamera
Irena Ščurić
Montaža
Irena Ščurić
Glazba
Goran Štetić
Oblikovanje zvuka
Goran Štetić
Producentica
Irena Ščurić
Produkcija
Top mag

Irena Ščurić diplomirala je na odsjeku za montažu Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Od 1985. samostalno režira, snima i montira razne dokumentarce, televizijske emisije i glazbene video-spotove. Producirala je i realizirala nekoliko industrijskih filmova za velike korporacije. Sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća započinje suradnju s nevladinom organizacijom B.a.B.e. koja rezultira i produkcijom prvog feminističkog glazbenog spota u svijetu Više ne vrijedi grupe Scat.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.