Preskoči na glavni sadržaj

Plati i ženi

view in english
  • HR, AT, MK, US
  • 2009.
  • 56' / 70'
  • video
  • boja

Marko i Atanas su dva prijatelja čiji bi životi bili slatki kao štrudla da nemaju jedan mali problem: onaj s ispravama. Obojica priželjkuju europsku putovnicu i spremni su učiniti gotovo sve kako bi je se domogli, uključujući i kupovinu nevjeste. Oboružani jedino vlastitom drskošću i sumom od sedam tisuća eura kreću u potragu za ženom svojih snova – ženom koja će pristati prošetati s njima do oltara i potom izdržati dovoljno dugo u braku dok se ne steknu uvjeti za razvod. Ova odiseja kroz bečki useljenički milje, ova istinita Zelena karta na humorističan i dirljiv način otkriva što sve čovjek mora učiniti kako bi se probio u tu 'Tvrđavu Europu'.

Režija
Atanas Georgiev
Scenarij
Marjan Alčevski, Atanas Georgiev
Kamera
Dimo Popov
Montaža
Vladimir Gojun
Glazba
Foltin
Uloge
Marko Prica, Barbara Steiner, Atanas Georgiev, Liljana Georgieva, Marijana Kotevska, Aleksandar Manic, Roland Kier
Producenti
Siniša Juričić, Ralph Wieser, Atanas Georgiev, Sally Jo Fifer
Produkcija
Nukleus film (HR), Mischief Films (AT), Trice Films (MK)
Koprodukcija
Österreichischer Rundfunk (ÖRF), ITVS International (US)

Atanas Georgiev (1977.) diplomirao je filmsku i TV montažu na Akademiji dramskih umjetnosti u Skopju 2000. godine. Montirao je brojne dugometražne i kratkometražne filmove, dokumentarce i glazbene spotove. Vlasnik je produkcijske kuće Trice Films, živi i radi u Skopju i Pragu.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.