Preskoči na glavni sadržaj

Mila traži Senidu

view in english
  • HR, BA, RS, SI
  • 2010.
  • 83'
  • video
  • boja
  • Srpski, bosanski, hrvatski

Mila Janković (Senida Bećirović) djevojčica je koja je nestala u svibnju 1992. godine kada su u njeno mjesto Caparde u Bosni i Hercegovini ušle srpske vojne snage. Pedeset mještana, među njima i njena majka Senada i starija sestra Sanda, nestalo je ili je ubijeno. Šesnaest se godina vjerovalo da je i tada devetomjesečna Senida doživjela istu sudbinu. O tomu svjedoči i spomenik ubijenima i nestalima koji se nalazi u obližnjem mjestu Hajvazi, a na kojem je uklesano i Senidino ime. No, Senidina priča je ipak nastavljena. Godine 1993. malu Senidu smještaju u beogradsku obitelj Janković, u dom Živke i Živana, no pod drugim imenom – Mila Janković.

Režija
Robert Tomić Zuber
Scenarij
Robert Tomić Zuber, Srdan Golubović
Kamera
Mario Krce
Montaža
Andrija Gvozdić Michl
Producent
Damir Terešak
Produkcija
MaXima fillm
Koprodukcija
Hrvatska radiotelevizija (HRT), Propeler film, Pro.ba (BA), Baš Čelik (RS), Vertigo / E-motion film (SI)

Robert Zuber radi već 14 godina kao profesionalni novinar u tisku, na radiju i na televiziji, od kojih posljednje četiri kao novinar na Hrvatskoj radioteleviziji, gdje se većinom bavi društvenim i humanitarnim temama. Slučajni sin Zuberov je drugi dokumentarni film. Prije sedam godina režirao je svoj prvi dokumentarac Na stanici u Puli, o prvom poslijeratnom hrvatskom koncertu jedne od najpopularnijih pjevačkih i kantautorskih zvijezda bivše Jugoslavije, Đorđu Balaševiću.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.