Preskoči na glavni sadržaj

Luce i Mare

view in english
  • 2011.
  • 10'
  • digibeta
  • boja

Luce i Mare dvije su mlade žene s otoka Visa početkom šezdesetih. Skrivaju svoju ljubav sve dok ih jednog dana jedan mladić ne ulovi kako se ljube na plaži. U tragičnom slijedu događaja Luce biva napadnuta, kamenovana i istjerana iz obitelji, dok se Mare udaje za kolegu s posla ne bi li izbjegla jednako strravičnu sudbinu. Kada Luce dozna da se Mare udala, počini samoubojstvo. Mare, koja je još uvijek voli, ne može podnijeti taj tragičan gubitak i osljepljuje se. Pedeset godina kasnije, Mare – sada cyber-baka – još jednom proživljava najveću traumu svojega života.

Režija
Dan Oki
Scenarij
Dan Oki
Kamera
Raul Brzić
Uloge
Elena Orlić, Ivana Franičević, Dinko Božanić, Dalibor Martinis, Dan Oki, Dragana Greget, Brian Willems, Sarah Kesenne, Adrian Goycoolea, Mary Agnes Krell, Peter Purg, Tamara Bilankov, Ivan Radović
Producent
Slobodan Jokić
Produkcija
Udruga Kazimir

Dan Oki (Slobodan Jokić, Zadar, 1965.) renomirani je medijski umjetnik koji djeluje zadnjih dvadesetak godina. Autor je niza dokumentaraca i eksperimentalnih filmova koje je producirao u Hrvatskoj, Nizozemskoj i SAD-u te ih prikazivao na međunarodnim festivalima diljem svijeta. Kao scenarist, redatelj i producent realizirao je i četiri dugometražna igrana filma: Oxygen4 (2004.), Predstava (2010.), Mrak (2011.) i Oproštaj (2013.). Redovni je profesor na UMAS-u u Splitu i ADU u Zagrebu. Dobitnik je nekoliko međunarodnih i domaćih nagrada za filmove i medijsku umjetnost.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.