Preskoči na glavni sadržaj

Laku noć, gospođice

view in english
  • SI, HR
  • 2011.
  • 97'
  • 35 mm
  • boja
  • drama
  • Orig. naslov: Lahko noč, gospodična

Hana i Sam još su mladi, imaju kuću, predivnu kćer te zanimljiv i dobro plaćen posao. On je uspješan, a ona je pomalo preosjetljivi sanjar. Ipak, njihova fina i ugodna obiteljska rutina počinje se lomiti zbog laži, nedostatka povjerenja i ljubomore. Kad Hana saznaje da Sam ima aferu s mladom kolegicom, ne pokušava spasiti brak, već se spakira i vrati majci. Čini se da će joj ponovni susret sa ljubavlju iz studentskih dana pomoći da nastavi dalje, no šarmantni Leo još je skloniji nevjeri. Ipak, unatoč tome što nema sreće s muškarcima, Hana donese odluku koja će joj olakšati život.

Režija
Metod Pevec
Scenarij
Metod Pevec
Kamera
Sven Pepeonik
Montaža
Andrija Zafranović
Scenografija
Maja Moravec
Kostimografija
Monika Lorber
Glazba
Aldo Kumar
Uloge
Polona Juh, Jernej Šugman, Mila Fürst, Jan Cvitkovič, Pia Zemljič
Producent
Danijel Hočevar
Produkcija
Vertigo / Emotionfilm (SI)
Koprodukcija
4 film (HR), Radiotelevizija Slovenije (RTV SLO)

Metod Pevec (1958.) je filmski redatelj i scenarist, pisac i glumac. Diplomirao je filozofiju i komparativnu književnost na Sveučilištu u Ljubljani. Prije i tijekom studija, 70-ih i 80-tih godina imao je nekoliko glavnih uloga u slovenskim i ex-jugoslavenskim filmovima te televizijskim serijama. Među njima, najvažnija je suradnju ostvario sa srpskim redateljem Živojinom Pavlovićem u slovenskom igranom filmu Doviđenja u slijedećem ratu (1981). Napisao je nekoliko romana i zbirku kratkih priča.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.