Preskoči na glavni sadržaj

Kišobran

view in english
  • 2012.
  • 19'
  • digibeta
  • boja

Ovo je priča o nespretnom pokušaju djevojke i mladića da ostvare vezu. Tijekom filma otkrivamo da jedan se od partnera ne može ostaviti navike da zasniva odnose bez ikakve emocionalne vrijednosti, te pratimo reakciju djevojke koja očajnički želi pronaći emocionalnu vrijednost u svemu.

Režija
Jure Pavlović
Scenarij
Ivor Martinić
Kamera
Almir Fakić
Montaža
Marko Ferković
Oblikovanje zvuka
Vladimir Božić
Uloge
Maja Posavec, Filip Juričić
Producent
Luka Venturin
Produkcija
Sekvenca

Jure Pavlović (1985.) snimao je amaterske filmove u srednjoj školi, a zatim je upisao studij filmske i TV režije na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Radio je kao pomoćnik redatelja na dugometražnom filmu Moram spavat' anđele (2007.) Dejana Aćimovića. Nakon diplome snimio je kratki film Pola ure za baku (2009.), koji je nagrađen na Danima hrvatskog filma te je obišao festivale diljem svijeta. Godine 2010. sudjelovao je na radionici za mlade talente Jewish Film Festivala, gdje mu je mentor bio Branko Lustig. Staklo, kratki film Jure Pavlovića nastao u okviru te radionice, proglašen je najboljim.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.