Preskoči na glavni sadržaj

Kelti

view in english
  • 2010.
  • 25'
  • video
  • boja

Kelti su navijačka skupina nogometnog kluba Bilogorac iz sela Veliko Trojstvo. Osim što su jedina organizirana navijačka skupina u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi, njihova je posebnost u tome što članovi nisu mještani sela, već ljudi iz Bjelovara, grada udaljenog 10 kilometara. Iako u Bjelovaru postoji nogometni klub koji je u višem rangu natjecanja, ovi zaljubljenici u nogomet svoje su simpatije poklonili Bilogorcu. U zeleno-bijelom dekoru, naoružani šalovima, kapama, dresovima, transparentima i navijačkom himnom, Kelti svakog vikenda bježe od isprazne provincijske svakodnevnice u bitku za nove bodove.

Režija
Đuro Gavran
Scenarij
Đuro Gavran
Kamera
Bojan Mrđenović, Filip Tot, Pavel Posavec
Producent
Oliver Sertić
Produkcija
Restart
Koprodukcija
Akademija dramske umjetnosti (ADU)

Đuro Gavran rođen je 1982. u Bjelovaru. Godine 2007. diplomirao je na Grafičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (smjer dizajn grafičkog proizvoda). Godine 2007. upisuje magisterij na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu – Filmska i TV režija (smjer dokumentarni film). Izlagao je na tri samostalne, tridesetak skupnih domaćih i međunarodnih izložbi i na desetak filmskih festivala. Sudjelovao je u osnivanju i radu kreativnog kolektiva N,JAB – Novi, jako alternativni bend. N,JAB je pokret (njabizam) čiji sljedbenici izražavaju svoje ideje, misli i osjećaje neovisno o mediju, poznavanju medija i konačnom rezultatu. Jedan je od osnivača udruge Priroda i društvo koja se bavi promicanjem prirodnih, društvenih i kulturnih vrijednosti. Živi i radi u Zagrebu kao slobodni umjetnik u području multimedije (dizajn, fotografija, kamera, dokumentarni film). Bio je snimatelj na filmovima Igora Bezinovića: Nepovratno (2009) i Nadprosječan (2008).

Đuro Gavran (1982.) – Izbor iz filmografije

  • Presuda (2013.) – kratkometražni dokumentarni
  • Veliki dan (2012.) – dugometražni dokumentarni
  • Kelti (2011.) – kratkometražni dokumentarni
  • Bojan (2010.) – kratkometražni dokumentarni
  • Staklena balerina (2005.) – kratkometražni eksperimentalni

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.