Preskoči na glavni sadržaj

Jesam li sretna?

view in english
  • 2011.
  • 58'14"
  • digibeta
  • boja

U centru Zagreba nalazi se mali hotel gdje se susreću tradicija i moderni običaji. Iako djeluje kao miran i ugodan hotel gdje se lica sobarica pamte, ništa nije onakvo kakvim se čini. Ni to mjesto nije zaobišla trenutačna politička i privredna situacija. Pletući priču dok gledamo sobarice pri svakodnevnu poslu, bilježeći stvarne događaje, ulazimo na mjesta koja obično ne vidimo ili ne smijemo vidjeti. S jedne strane tu su sobarice, a s druge je njihova nadređena, Marija. Ako se netko od gostiju požali, direktor hotela će na red pozvati Mariju, tako da sve mora biti savršeno. Rad, red i disciplina Marijin su moto. Otkrivamo svijet u pozadini hotelske udobnosti, što nas dovodi do svakodnevne borbe za poslom, za egzistencijom. Oštra suprotnost uređenom pročelju luksuznog hotela.

Režija
Vanja Sviličić
Scenarij
Vanja Sviličić
Kamera
Vanja Sviličić
Producent
Damir Terešak
Produkcija
MaXima film

Vanja Sviličić (1974.) nezavisna je filmska umjetnica iz Zagreba. Karijeru je počela kao umjetnička fotografkinja koja je izlagala čak i na međunarodnom umjetničkom sajmu (CVAC Art Fair International Art Festival) u Sjedinjenim Državama. Po povratku u domovinu diplomirala je na Fakultetu za tekstilnu tehnologiju i dizajn Sveučilišta u Zagrebu, no ubrzo je počela raditi kao samostalni kamerman. Kao direktorica fotografije na kratkim filmovima u produkciji Motovun Film Festivala, Sviličić je radila s istaknutim redateljima kao što su Vatroslav Mimica i Stephen Daldry. Njezin kratki dokumentarni film Na trgu (2007.) sudjelovao je u globalnom projektu Zašto demokracija?. Jesam li sretna? njezin je prvi srednjometražni kreativni dokumentarac.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.