Preskoči na glavni sadržaj

Guliver

view in english
  • 2009.
  • 13'

Guliver stoji mirno u samom centru Svemira izazivajući strahopoštovanje kod Liliputanca koji mu polako prilaze nebi li na njemu stvorili svoju civilzaciju. On mirno i tiho izdržava težinu bezobzirnosti Liliputanaca sve dok jednog dana čvorovi ne popucaju.

Režija
Zdenko Bašić
Scenarij
Zdenko Bašić
Glasovi
Pero Kvrgić
Producent
Goce Vaskov
Produkcija
In Fine

Zdenko Bašić (1980.) dobio je priznanje za najboljeg diplomanta ALU za film Anđeli u snijegu. Dobitnik je prestižnih nagrada za ilustraciju: Ovca u kutiji za najbolju ilustraciju 2006., Kiklop 2006., Nagrada Grigor Vitez za najbolju ilustraciju 2008. te nagrada na 1. Svjetskom bijenalu ilustracije u Zagrebu. Godine 2010. njegov animirani film Guliver osvojio je nagradu Oktavijan na Danima hrvatskog filma, a 2009. Grand prix za najbolji film i nagradu za najbolji kratki film na Međunarodnom filmskom festivalu Libertas u Dubrovniku. Godine 2009. ULUPUH ga je proglasio najboljim mladim umjetnikom, a za animirani videospot Žeđam (izvođač: Gibonni) Zdenko Bašić je 2010. nagrađen Porinom za najbolji videospot.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.