Preskoči na glavni sadržaj

Ema

view in english
  • 2011.
  • 14'45"
  • digibeta
  • boja

Ema je tiha i sramežljiva osmogodišnjakinja, očarana svijetom svjetla i sjene koji stvara uz pomoć zrcala, vode i staklenih posuda. Ona vidi sve, ali vrlo malo ljudi vidi nju. Dvije će joj stvari promijeniti život: susret s dvije opake djevojčice kojih se svi u školi boje te slomljena noga njezine majke! Kada joj zlikovke ukradu majčin lijek, započinje Emina pustolovina u kojoj susreće vještice i šišmiše te se nađe u staroj napuštenoj tvornici mračnoj poput dvorca. Zli postaju dobri, svjetlo pobjeđuje tamu, a nova prijateljstva se rađaju!

Režija
Krasimir Gančev
Scenarij
Krasimir Gančev
Kamera
Dragan Ruljančić
Montaža
Ivana Fumić
Scenografija
Tanja Lacko
Kostimografija
Jasna Zvonković
Glazba
Srđan Gulić
Oblikovanje zvuka
Ivica Drnić
Uloge
Vida Sever, Ena Beč, Lucija Paprika, Linda Begonja
Producentice
Sanja Ivančin, Tanja Kirhmajer
Izvršna producentica
Beryl Richards (EBU)
Produkcija
Hrvatska radiotelevizija (HRT)

Krasimir Gančev diplomirao je filmsku i televizijsku montažu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Režirao je i producirao više od 200 reklama, od kojih su neke osvojile domaće i strane nagrade. Napisao je scenarije i režirao brojne dokumentarce i televizijske emisije. Kao producent trenutno radi na nekoliko filmova i televizijskih projekata. Film Ema proglašen je 2011. najboljim filmom u konkurenciji EBU drama za djecu i mlade.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.