Preskoči na glavni sadržaj

Dvije peći za udarnika Josipa Trojka

view in english
  • 2012.
  • 32'
  • DCP, digibeta
  • boja, crno-bijeli

Film Dvije peći za udarnika Josipa Trojka prikazuje ostatke nekada velike industrije željeza u Sisku te prati demontiranje i rezanje čuvene peći Siemens-Martin koja je bila samo središte bivše željezare. S tom su peći radnici nekoliko puta postigli svjetski rekord u proizvodnji željeza. Ne skrivajući emocije, sinovi tih radnika polako uništavaju peć i njezine ostatke tovare na kamionet koji napušta kovačnicu.

Režija
Goran Dević
Scenarij
Goran Dević
Kamera
Jure Černec
Montaža
Vanja Siruček
Oblikovanje zvuka
Davor Tatić
Producenti
Hrvoje Osvadić, Vanja Jambrović, Goran Dević
Produkcija
Petnaesta umjetnost
Koprodukcija
Hrvatska radiotelevizija (HRT)

Goran Dević (1971.) rođen je u Sisku. Diplomirao je filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu gdje predaje kao asistent na poslijediplomskom studiju. Režirao je nagrađivane dokumentarne filmove Uvozne vrane (2004.), Nemam ti šta reć' lijepo (2006.), Tri ( 2008.), Sretna zemlja (2009.), Poplava (2010.) i druge. Film Crnci (2009.) koji je korežirao sa Zvonimirom Jurićem njegov je prvi dugometražni igrani film. Krajem 2007. osnovao je produkcijsku kuću Petnaesta umjetnost.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.