Preskoči na glavni sadržaj

Duga

view in english
  • 2010.
  • 74'
  • 35 mm
  • 2D, 3D
  • boja

Duga je temeljena na dvjema pripovijetkama Dinka Šimunovića Duga i Alkar, a središnji dio priče pripovijeda o djevojčici Srni koja, nezadovoljna svijetom u kojemu živi, odlučuje proći ispod duge te na taj način ispuniti želju da postane dječakom. Poznatu Šimunovićevu poetsku priču o međugeneracijskom jazu, Marušić je ostvario kombinacijom tehnike 2D pastela i 3D animacije, a u samoj realizaciji filma sudjelovalo je 120 ljudi među kojima je kreativna ekipa bila sastavljena od ekipe crtača iz Splita i Zagreba. Glas pripovjedaču u filmu dao je glumac Krešimir Mikić.

Režija
Joško Marušić
Scenarij
Joško Marušić
Kamera
Ozren Letica
Animacija
Joško Marušić, Ivica Šegvić, Zvonimir Ćuk
Montaža
Ivana Fumić
Dizajn
Sanja Rešček
Kompoziting
Dino Krpan
Glazba
Dinko Appelt
Oblikovanje zvuka
Boris Wagner
Producent
Joško Marušić
Produkcija
Riblje oko

Joško Marušić (1952.) diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Bio je aktivan i kao crtač stripova, karikaturist, ilustrator, filmskoj produkciji, televiziji, teoriji i kritici, ali animacija je ostala glavni interes. Radio je kao umjetnički direktor Zagreb filma te origramski direktor svjetskog festivala animiranih filmova u Zagrebu. Osnovao je Odjel za animaciju na akademiji likovnih umjetnosti gdje trenutno predaje. Mnogi njegovi animirani filmovi kao što je Iznutra i izvana (1977.), Perpetuo (1978.), Riblje oko (1980.), Tamo (1985.), Neboder (1981.), Kod kuće je najbolje (1988.), osvojili su prestižne nagrade na svjetskim filmskim festivalima.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.