Preskoči na glavni sadržaj

Božićna bajka

view in english
  • 2010.
  • 16'17''
  • video
  • boja

Božićna bajka je priča o šumskim životinjama koje na nagovor Zvijezde Večernjice i strica Mjeseca složno popravljaju granatom pogođenu seosku crkvicu kako bi prognani stanovnici u njoj mogli proslaviti Božić. Kroz priču provlači se jasna ideja vodilja koja nas upozorava kako samo dobrota, solidarnost i humanost mogu pobijediti zlo i život učiniti ljepšim.

Režija
Marijan Lončar
Scenarij
Hrvoje Hitrec
Animacija
Marijan Lončar
Montaža
Zoran Mudronja
Scenografija
Sanja Kolaj
Dizajn likova
Svjetlan Junaković
Glazba
Arsen Dedić
Oblikovanje zvuka
Oleg Colnago
Producent
Duško Slatković
Produkcija
Tipex

Marijan Lončar (1967.) autor, animator i redatelj crtanih filmova, ilustrator i strip crtač. Crtanim filmom se profesionalno bavi od 1988. kad je započeo suradnju sa Zagreb filmom kao animator na animiranom serijalu Mali letjeći medvjedići. U Croatia filmu bio je angažiran kao glavni animator i crtač na dugometražnom animiranom filmu Čudnovate zgode šegrta Hlapića. Prvi kratki autorski filmovi su Trica, Peglanje, 2 r II. Na Danima hrvatske animacije 2004. dobio je nagradu struke za animaciju i likovnost filma za film Sretan Cvrčak. Pokrenuo je i vodio stavranje novih nastavaka animiranog serijala Profesor Baltazar.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.