Preskoči na glavni sadržaj

Big Frather

view in english
  • 2013.
  • 61'
  • digibeta

Dugometražni dokumentarni esej Big Frather prati život urbane mikro-lokacije (Martićeva 14, D-F) iz perspektive spomenika fra Grge Martića, koji parafrazira kontrolu Big Brothera i nadzornika anonimnih sudbina. U parkiću, kolektivnom mjestu za nuždu stotina kućnih ljubimaca iz okolnih zgrada, tiho stoji spomenik fra Grgi Martiću, leđima okrenut nizu od sedam slikovitih kafića koji služe različitim svrhama i klijenteli. Potez od pedeset metara koji se sastoji od sedam dućana i dva stubišta predstavlja ustvari sedam mikrosvjetova koji čine svojevrsni makrosvjetski segment urbane metropole. Svrhe i aktivnosti kafića metaforički se poklapaju s našim (ljudskim) svijetom i životom. Film je sniman tijekom dvije godine, u različita godišnja doba, uglavnom skrivenim kamerama. 

Režija
Milivoj Puhlovski
Scenarij
Milivoj Puhlovski
Kamera
Mario Oljača
Montaža
Daniel Pejić
Glazba
Neven Šverko
Producentica
Mirta Puhlovski
Produkcija
Metar 60
Distribucija
Metar 60

Milivoj Puhlovski je rođen 1947. u Zagrebu. Studirao je komparativnu književnost i francuski jezik na Filozofskom fakultetu. Godine 1975. diplomirao je filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti. Bio je pomoćnik režije značajnim filmskim i TV autorima (Dušan Vukotić, Mario Fanelli, Ivan Hetrich...). Od 1975. godine do danas djeluje kao filmski i TV redatelj i redovni profesor na ADU. Uz dva cjelovečernja igrana filma, tri TV filma i pedeset dokumentarnih emisija, režirao je nekoliko značajnih dječjih TV serija od kojih su najpoznatiji Smogovci i Lažeš, Melita

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.