Preskoči na glavni sadržaj

Belvedere

view in english
  • BA, HR
  • 2011.
  • 90'
  • 35 mm
  • crno-bijeli
  • drama

Intimna priča o preživjelima iz srebreničkog genocida koji se suočavaju sa svijetom prepunim kontrasta. S jedne strane u nesmiljenoj su potrazi za istinom, a s druge se moraju nositi s trivijalnošću svakodnevice u tranzicijskom društvu opsjednutom reality emisijama koje pretvaraju gledatelje u površne pojedince. Kada se ova dva svijeta sudare u disfunkcionalnom društvu, tempirana bomba počinje otkucavati.

Režija
Ahmed Imamović
Scenarij
Ahmed Imamović, Aida Pilav, Abdulah Sidran
Kamera
Darko Drinovac
Montaža
Midhat Mujkić
Scenografija
Sead Gološ, Vedran Hrustanović
Kostimografija
Malka Alić
Glazba
Nedim Zlatar, Leonardo Šarić
Oblikovanje zvuka
Igor Čamo
Uloge
Sadžida Šetić, Nermin Tulić, Minka Muftić, Armin Rizavnović, Adis Omerović
Producent
Samir Smajić
Produkcija
Comprex (BA)
Koprodukcija
Concordia Film (HR), Radio-televizija Bosne i Hercegovine (BHRT)

Ahmed Imamović (1971.) bosanski je redatelj, scenarist i producent. Diplomirao je filmsku i TV režiju na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Njegov diplomski kratki film 10 minuta (2002.) osvojio je Europsku filmsku nagradu za najbolji kratki film. Autor je niza nagrađivanih kratkih filmova i dokumentaraca. Njegov prvi dugometražni film Go West (2005.) prikazan je na više od stotinu međunarodnih festivala, a ukupno je osvojio 38 nagrada.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.