Preskoči na glavni sadržaj

Auto-portret V2.1

view in english
  • 2012.
  • 9'04"
  • beta SP, video
  • boja

Dorađena verzija filma Auto-portret iz 2010. godine. Svaki dan, 81 dan zaredom, Silvestar Kolbas posjećivao je foto-studije i slikao se za osobnu iskaznicu. Svaki je dan nosio istu odjeću te se šišao i brijao jednako. U Auto-portretu V2.1 okupio je te fotografije u sekvencu, bešavno ih spojivši uz pomoć kompjuterske grafike. Iako je njegova vanjština na svakoj fotografiji jednaka, možemo primijetiti tragove promjena u Kolbasovom unutarnjem svijetu kako mu se lice na svakoj fotografiji pretvara u nešto drugo.

Režija
Silvestar Kolbas
Scenarij
Silvestar Kolbas
Kamera
81 hrvatski fotograf
Kompjuterska grafika
Drago Škreblin
Montaža
Drago Škreblin, Miro Šimeg, Fran Sokolić
Glazba
Jakov Kolbas
Producent
Silvestar Kolbas

Silvestar Kolbas rođen je 1956. g. u Petrovcima kod Vukovara. Diplomirao je filmsko i televizijsko snimanje na Akademiji kazališne i filmske umjetnosti u Zagrebu. Isprva radi kao slobodni fotograf i snimatelj, a od 1985. snimatelj na TV Zagreb (danas HRT). Snimio više TV drama, nekoliko kratkih i jedan dugometražni igrani film (Diploma za smrt, 1989.), te mnogo dokumentaraca. Od 1995. godine predaje na Odsjeku snimanja zagrebačke Akademije dramske umjetnosti, gdje 2006. postaje redoviti profesor. Posljednjih godina kao snimatelj u nezavisnim produkcijama radi dokumentarne i igrane filmove tehnikom digitalnog videa, a prvo redateljsko iskustvo stječe dokumentarnim filmom Sve o Evi 2003.

Izbor iz filmografije – Silvestar Kolbas (1956.)

  • Auto-portret V2.1 (2012.) – kratkometražni dokumentarni
  • 20 dana na Tibetu (2012.) – dugometražni dokumentarni
  • Ratni reporter (2011.) – dugometražni dokumentarni
  • Sve o Evi (2003.) – dugometražni dokumentarni

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.