Preskoči na glavni sadržaj

Odjeli Centra

Odjeli su osnovne ustrojstvene jedinice Centra. Pod HAVC-om aktivno djeluje sedam odjela i nekoliko stručnih službi. Odjeli i službe odgovaraju Ravnatelju, a zaduženi su za operativnu stranu provođenja Nacionalnog programa.

Ured ravnatelja

Ravnatelj je voditelj Centra: on predstavlja i zastupa Centar, organizira i vodi njegov rad i odgovoran je za zakonitost njegova poslovanja. Ravnatelj odgovara Upravnom odboru.

Ravnatelj: Christopher Peter Marcich
ured.ravnatelja@havc.hr

Pomoćnica ravnatelja: Maja Vukić
maja.vukic@havc.hr

Administrativna tajnica: Tamara Baš
tamara.bas@havc.hr

Stručna suradnica u Uredu ravnatelja: Ines Kuprešak
ines.kupresak@havc.hr

Odjel za filmsku proizvodnju i komplementarne djelatnosti

Odjel za filmsku proizvodnju i komplementarne djelatnosti procesuira prijave pristigle na Javne pozive. Odjel prati rad Umjetničkog vijeća i Hrvatskog audiovizualnog vijeća, analizira stanje u području filmske umjetnosti i novih medija te prati djelatnosti programskih festivala, strukovnih udruga i filmskih institucija.

Rukovoditeljica: Jadranka Hrga
jadranka.hrga@havc.hr

Specijalistica za audiovizualne djelatnosti: Maja Bidjin
maja.bidjin@havc.hr 

Viša stručna savjetnica: Diana Robaš
diana.robas@havc.hr

Viši stručni savjetnik: Marko Lovrić
marko.lovric@havc.hr

Viša stručna savjetnica: Jelena Mihalj
jelena.mihalj@havc.hr

Odjel za promociju i plasman

Odjel za promociju i plasman tijekom godine provodi programske djelatnosti kojima ispunjava zadaću promotora hrvatskih filmova, autora i filmskih djelatnika u Hrvatskoj i inozemstvu. Aktivnosti kojima se Odjel bavi tijekom godine mogu se podijeliti u tri skupine: programe promocije i plasmana u užem smislu (organizacija prezentacije i promocije hrvatske kinematografije na međunarodnim filmskim sajmovima, festivalima i audiovizualnim manifestacijama, priprema brošura, publikacija i ostalih materijala, razvijanje online videoteke), zatim programe hrvatskog filma u inozemstvu te programe stručnog usavršavanja (suorganizacija međunarodnih radionica). Informacije o aktualnim aktivnostima odjela nalaze se na ovoj poveznici

Rukovoditeljica: Irena Jelić
irena.jelic@havc.hr

Viša stručna savjetnica: Karla Bačić-Jelinčić
karla.jelincic@havc.hr

Odjel za poticanje ulaganja u audiovizualnu proizvodnju

Odjel zadužen za promicanje Republike Hrvatske kao lokacije za snimanje audiovizualnih djela. Odjel zaprima i urudžbira zahtjeve za ostvarivanje prava na financijski poticaj, prati programe i regulativu u području poticanja ulaganja u proizvodnju audiovizualnih djela u Europi i svijetu te vodi evidenciju producenata, pružatelja usluga i djelatnika u proizvodnji audiovizualnih djela. Više o aktivnostima odjela saznajte na ovoj poveznici.

Rukovoditeljica: Tanja Ladović Blažević
filmingincroatia@havc.hr

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste, a istim je potprogramom obuhvaćeno i sufinanciranje radionica usavršavanja namijenjenih mladim i već afirmiranim filmskim djelatnicima, novih tehnologija te platformi za isporuku audiovizualnoga sadržaja. Više informacija saznajte na njegovim službenim stranicama.

Rukovoditeljica: Martina Petrović
martina.petrovic@mediadesk.hr

Odjel za pravne poslove

Odjel za pravne poslove pruža pravnu podršku tijelima ustanove u području medijskog i audiovizualnog prava te autorskog i srodnih prava.

Rukovoditeljica: Anita Duvnjak
anita.duvnjak@havc.hr

Odjel za financije

Odjel za financije koordinira sve računovodstvene poslove, prati propise o materijalnom i financijskom poslovanju Centra te osigurava njihovu primjenu u Centru. Zajednički s rukovoditeljem Odjela za filmsku proizvodnju i komplementarne djelatnosti vrši nadzor nad pravilnim i namjenskim trošenjem sredstava korisnika čije projekte financira Centar.

Rukovoditelj: Siniša Babić
sinisa.babic@havc.hr

Financijska stručna referentica: Diana Veble
diana.veble@havc.hr

Financijska viša stručna savjetnica: Janja Kontak
janja.kontak@havc.hr

Financijska viša stručna savjetnica: Sonja Spasić
sonja.spasic@havc.hr

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.