Preskoči na glavni sadržaj

Nacrti Pravilnika o očevidniku prikazivača, Pravilnika o očevidniku distributera, Pravilnika o očevidniku producenata i Pravilnika o vođenju evidencije snimanja

Hrvatski audiovizualni centar (u daljnjem tekstu: HAVC) otvara savjetovanje s javnošću o nacrtima Pravilnika o očevidniku prikazivača, Pravilnika o očevidniku distributera, Pravilnika o očevidniku producenata i Pravilnika o vođenju evidencije snimanja (u daljnjem tekstu: pravilnici). 

Pravilnicima se propisuje sadržaj, način vođenja, postupak i rokovi upisa u očevidnike prikazivača, distributera i producenata, odnosno propisuje se postupak, način i rokovi dostave obavijesti o snimanju audiovizualnog djela na području Republike Hrvatske, sadržaj obrasca za dostavu obavijesti o snimanju te način vođenja evidencije snimanja audiovizualnih djela na području Republike Hrvatske, sve sukladno odredbama Zakona o audiovizualnim djelatnostima (»Narodne novine« br. 61/18). 

Cilj i svrha ovog savjetovanja je prikupiti mišljenja javnosti o nacrtima predloženih pravilnika te ovim putem molimo sve osobe koje se žele uključiti u savjetovanje da dostave svoje primjedbe i prijedloge, uz jasna obrazloženja na što se očitovanja odnose, na obrascu za savjetovanje, objavljenom na službenim stranicama HAVC-a. 

Primjedbe i očitovanja se dostavljaju na adresu elektroničke pošte: info@havc.hr

Primjedbe i prijedlozi koji ne budu upućeni na obrascu za savjetovanje neće se razmatrati. 

Savjetovanje s javnošću otvoreno je do 15. studenoga 2021. 

Po završetku postupka savjetovanja objavit će se izvješće o savjetovanju s javnošću, koje sadrži zaprimljene prijedloge i primjedbe te očitovanja o razlozima za neprihvaćanje pojedinih prijedloga i primjedbi danih u postupku savjetovanja. 

Nacrte pravilnika i obrazac za savjetovanje potražite na poveznicama niže: 

Pravilnik o očevidniku prikazivača

Pravilnik o očevidniku distributera

Pravilnik o očevidniku producenata

Pravilnik o vođenju evidencije snimanja

Obrazac za sudjelovanje u savjetovanju

Izvješće o provedenom savjetovanju

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.