Preskoči na glavni sadržaj

Nacrt pravilnika o kategorizaciji audiovizualnih djela

Hrvatski audiovizualni centar (u daljnjem tekstu: HAVC) dana 5. ožujka 2021. godine otvara savjetovanje s javnošću o Nacrtu pravilnika o kategorizaciji audiovizualnih djela (u daljnjem tekstu: Pravilnik). 

Pravilnikom se uređuje postupak kategorizacije igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova te videoigara s obzirom na njihovu preporučenu dostupnost različitim dobnim skupinama te način označavanja kategorija filmova radi zaštite djece i mladih od sadržaja audiovizualnog djela koji je neprimjeren njihovoj dobi, a sve sukladno odredbama Zakona o audiovizualnim djelatnostima ("Narodne novine" br. 61/18, u daljnjem tekstu: Zakon). Ovim Pravilnikom se u tekst Pravilnika o kategorizaciji audiovizualnih djela ("Narodne novine" broj 127/14) sukladno PEGI sustavu implementira kategorizacija videoigara koje se stavljaju u promet u Republici Hrvatskoj.

Savjetovanje s javnošću otvoreno je do 3. travnja 2021. godine. 

Nacrt pravilnika o kategorizaciji audiovizualnih djela i obrazac za savjetovanje potražite na poveznicama niže: 

Nacrt pravilnika o kategorizaciji audiovizualnih djela

Obrazac za sudjelovanje

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.