Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatska u Short Circuitu

Short Circuit je neprofitna organizacija sa sjedištem u Francuskoj osnovana u veljači 2013. godine tijekom Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu. Među 12 zemalja osnivačica mreže je i Hrvatski audiovizualni centar, a jedna od članica je i Vanja Sremac, ispred HAVC-a. Organizacija podliježe francuskim zakonima, a podupire promociju i distribuciju europskog kratkog filma u svim njegovim formama, duljinama i rodovima, bez obzira na medij u kojem se distribuira ili prikazuje.

Short Circuit umrežava europske organizacije koje rade na distribuciji i promociji europskog kratkometražnog filma, a glavni joj je cilj poboljšati opticaj kratkog metra u Europi te ih, osim na lokalnoj, promovirati i na međunarodnoj razini.

Short Circuit također djeluje sa stajališta teritorijalnog kulturnoga razvitka, kako zemljopisnog tako i virtualnog, te želi razviti poslovne i pravne modele koji bi zaštitili vlasnike prava, djela i njihovu vrijednost.

Saznaj više 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.