Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatska u European Film Promotionu

Hrvatski audiovizualni centar je 1. siječnja 2009. godine službeno primljen u članstvo European Film Promotiona, europske mrežne organizacije nacionalnih promidžbenih i izvoznih filmskih agencija.

European Film Promotion osnovan je 1997. godine tijekom Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu i danas broji 36 agencija za promociju iz 35 europske zemlje. Cilj osnutka EFP bio je od samog početka umrežavanje organizacija na zajedničkim projektima i inicijativama za uspješnu promidžbu europskog filma i europskih filmskih talentata u svijetu.

Kako bi se ostvario taj cilj, European Film Promotion već dugo godina blisko surađuje sa svojim partnerima: prestižnim svjetskim filmskim festivalima i sajmovima kao što su Berlin, Toronto, Busan, Karlovy Vary, Buenos Aires, Cannes (MIF) i Los Angeles (AFM) na osmišljavanju programa potpore promidžbi i marketingu europskih filmova. 

Neki od projekata koje EFP organizira svake godine podijeljeni su u tri kategorije: razvoj talenata, networking eventi i pristup filmskim sajmovima i festivalima. Neki od najznačajnijih su: Shooting Stars (Berlin), Producers on the Move (Cannes), Producers Lab (Toronto, Hamburg), Future Frames (Karlovy Vary), Opening doors in Busan, podrška nacionalnim kandidatima za Oscar itd.

Saznaj više 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.