Preskoči na glavni sadržaj

Zvjerka najbolji kratkometražni film na festivalu u Los Angelesu

Igrani film Zvjerka redateljice i scenaristice Daine O. Pusić osvojio je nagradu za najbolji kratkometražni film na Filmskom festivalu u Los Angelesu, što ga ujedno kvalificira za ostvarivanje nominacije za nagradu Oscar u kategoriji kratkog metra, kao i za nagradu Film Independent Spirit Awards, koju najboljim nezavisnim filmovima dodjeljuje neprofitna umjetnička organizacija “Film Independent“.

Zvjerka priča priču o 100-godišnjakinji Nadi i njenoj 75-godišnjoj kćeri Veri koje imaju napet ali uhodan odnos. Djetinjasta Vera brine za svoju nijemu i nemoćnu iako ponekad okrutnu majku, sve dok jedne večeri u Nadinu sobu ne uleti šišmiš i počne hibernirati ispod njenog kreveta. Pristutnost životinje postepeno vraća starici dugo izgubljenu snagu.

Produkciju filma potpisuje Slavica film, a koproducenti su Metar 60 i finska produkcijska kuća Napafilms Ltd. Scenarij i režiju potpisuje Daina O. Pusić, kameru Arthur Mulhern, a montažu Arttu Salmi, dok glavne uloge nose Marija Kohn i Doris Šarić-Kukuljica. Producentice su Anamaria Kapulica, Mirta Puhlovski i Liisa Juntunen.

Zvjerka je premijerno prikazana na Filmskom festivalu u Tellurideu u rujnu 2015. godine, nakon čega je na nizu međunarodnih i domaćih festivala osvojila osam nagrada i priznanja.

Filmski festival u Los Angelesu održao se od 1. do 9. lipnja, a više detalja potražite na njegovoj službenoj stranici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.