Preskoči na glavni sadržaj

Zvjerka i Tu tamo u natjecateljskom programu Go Short festivala 

Kratkometražni filmovi Zvjerka u režiji Daine O. Pusić i Tu tamo Alexandera Stewarta prikazat će se u natjecateljskom programu europskih filmova 8. izdanja međunarodnog filmskog festivala Go Short koji se od 6. do 10. travnja održava u nizozemskom gradu Nijmegenu. 

Igrani film Zvjerka nedavno je prikazan na MECALu – međunarodnom festivalu kratkometražnog filma i animacije u Barceloni gdje je osvojio Nagradu mladog žirija; prošle je godine proglašen najboljim filmom u programu Kockice na Zagreb Film Festivalu, a dobio je i posebno priznanje na Filmskom festivalu Slamdance. Produkciju potpisuje Slavica film, a koproducenti su Metar 60 i finska produkcijska kuća Napafilms Ltd. Scenarij i režiju odradila je Daina O. Pusić, kameru Arthur Mulhern, a montažu Arttu Salmi, dok glavne uloge nose Marija Kohn i Doris Šarić-Kukuljica. Producentice su Anamaria Kapulica, Mirta Puhlovski i Liisa Juntunen. Priča je to o 100-godišnjakinji Nadi i njenoj 75-godišnjoj kćeri Veri koje imaju napet ali uhodan odnos.

Animirani film Tu tamo redatelja Alexandera Stewarta počinje kao bilježnica putnika, sa skicama koje su nastale u ljeto 2014. na hrvatskoj obali i u Zagrebu, no detalji se brzo počnu rastvarati u apstraktne utiske s rubova sjećanja. Za ovaj autorski projekt Alexandera Stewarta, animaciju supotpisuje Darko Masnec, koloriranje Ivan Košutić i Jelena Oroz, a miks zvuka Gideon Kiers. Producentica je Vanja Andrijević iz Bonobostudija. 

Go Short je središnji festival kratkometražnog filma u Nizozemskoj, a sve ostale detalje potražite na njegovim službenim stranicama

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.