Preskoči na glavni sadržaj

Zvjerka i Tu tamo u međunarodnoj konkurenciji filmskog festivala u Beču

Kratkometražni filmovi Zvjerka u režiji Daine O. Pusić i Tu tamo Alexandera Stewarta prikazat će se u međunarodnom natjecateljskom programu 13. izdanja filmskog festivala za kratkometražni film, animaciju i glazbene spotove Vienna independent shorts koji se od 25. do 31. svibnja održava u Beču. 

Igrani film Zvjerka do sada je osvojio nekoliko priznanja, a prošle je godine proglašen najboljim filmom u programu Kockice na Zagreb Film Festivalu. Produkciju potpisuje Slavica film, a koproducenti su Metar 60 i finska produkcijska kuća Napafilms Ltd. Scenarij i režiju odradila je Daina O. Pusić, kameru Arthur Mulhern, a montažu Arttu Salmi, dok glavne uloge nose Marija Kohn i Doris Šarić-Kukuljica. Producentice su Anamaria Kapulica, Mirta Puhlovski i Liisa Juntunen. Priča je to o 100-godišnjakinji Nadi i njenoj 75-godišnjoj kćeri Veri koje imaju napet ali uhodan odnos.

Animirani film Tu tamo redatelja Alexandera Stewarta počinje kao bilježnica putnika, sa skicama koje su nastale u ljeto 2014. na hrvatskoj obali i u Zagrebu, no detalji se brzo počnu rastvarati u apstraktne utiske s rubova sjećanja. Za ovaj autorski projekt Alexandera Stewarta, animaciju supotpisuje Darko Masnec, koloriranje Ivan Košutić i Jelena Oroz, a miks zvuka Gideon Kiers. Producentica je Vanja Andrijević iz Bonobostudija. 

Uz ova dva filma, u posebnom programu posvećenom novoj bosanskoj kinematografiji prikazat će se višestruko nagrađivana njemačko-hrvatska koprodukcija Kokoška redateljice Une Gunjak

Vienna independent shorts ove se godine održava pod geslom: 'Strah nije opcija!', a na festivalu će se u sedam dana prikazati 346 filmova sa svih strana svijeta. Sve ostale detalje potražite na njegovim službenim stranicama

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.