Preskoči na glavni sadržaj

Zvjerka Daine Oniunas Pusić nagrađena u Luxembourgu

Na 8. izdanju European Short Pitcha jednu od tri ravnopravne prve nagrade osvojila je Zvjerka, kratkometražni igrani film redateljice i scenaristice Daine Oniunas Pusić, koji nastaje u produkciji Slavica filma.

Nagrada joj je dodijeljena u Luxembourgu na Co-production Forumu (28. 2. – 1. 3.) koji je završni dio ovogodišnjeg programa European Short Pitcha započetog u siječnju u Bratislavi. Tijekom foruma 25 redatelja i scenarista odabranih projekata iz 23 zemlje pitchiralo je svoje filmove pred brojnim međunarodnim producentima. Uz Zvjerku, oni su među tri najbolja projekta odnosno pitcha odabrali i finski film Motor Oil Vilje Autiokyrö te britanski Wheels Benjamina Beeja. Svo troje nagrađenih osvojilo je i produkcijsku potporu u iznosu 1,000 eura.

European Short Pitch je projekt poticanja razvoja scenarija i koprodukcija kratkometražnog filma na europskoj razini. Organizira ga NISI MASA, najveća europska filmska mreža mladih, čije su hrvatske članice Kinoklub Zagreb i Palunko.

Zvjerka (Beast of Burden) govori o 75-godišnjoj Veri i njenoj stogodišnjoj majci Nadi koje žive u skromnom stanu u Zagrebu. Njihovu svađalačku, ali uhodanu svakodnevicu jednoga dana poremeti šišmiš koji se ugnijezdi ispod Nadinog kreveta...


Benjamin Bee, Daina Oniunas Pusić, Vilja Autiokyrö

Daina Oniunas Pusić mlada je zagrebačka redateljica koja je diplomirala filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti nakon čega je upisala magistarski studij na Londonskoj filmskoj školi. Do sada je snimila nekoliko kratkometražnih naslova među kojima se ističu Kinkachoo (Zagreb Film Festival 2009.) i Slonovi za koje je prošle godine na Danima hrvatskog filma osvojila Nagradu žirija za najbolji scenarij i Nagradu „Jelena Rajković“ Društva hrvatskih filmskih redatelja za najboljeg autora do 30 godina starosti.

Zvjerku producira kuća Slavica film, a producentice su Anamaria Kapulica i Mirta Puhlovski. Razvoj filma podržali su SEE Cinema Network i Hrvatski audiovizualni centar.

Brošuru sa svih 25 ovogodišnjih finalista ESP-a možete preuzeti ovdje, a više informacija o programu potražite na službenim stranicama NISI MASE.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.