Preskoči na glavni sadržaj

Zvjerka Daine O. Pusić na Filmskom festivalu u Tellurideu

Kratkometražni igrani film Zvjerka redateljice i scenaristice Daine O. Pusić bit će prikazan na 42. izdanju Filmskog festivala u Tellurideu, koji se od 4. do 9. rujna održava u Coloradu. Film je uvršten u sekciju Filmmakers of Tomorrow, a na festivalu će imati svjetsku premijeru.

Zvjerka priča priču o 100-godišnjakinji Nadi i njenoj 75-godišnjoj kćeri Veri koje imaju napet ali uhodan odnos. Djetinjasta Vera brine za svoju nijemu i nemoćnu iako ponekad okrutnu majku, sve dok jedne večeri u Nadinu sobu ne uleti šišmiš i počne hibernirati ispod njenog kreveta. Pristutnost životinje postepeno vraća starici dugo izgubljenu snagu.

Produkciju filma potpisuje Slavica film, a koproducenti su Metar 60 i finska produkcijska kuća Napafilms Ltd. Scenarij i režiju potpisuje Daina O. Pusić, kameru Arthur Mulhern, a montažu Arttu Salmi, dok glavne uloge nose Marija Kohn i Doris Šarić-Kukuljica. Producentice su Anamaria Kapulica, Mirta Puhlovski i Liisa Juntunen.

Festival u Tellurideu ove će godine prikazati preko 75 filmova iz 27 zemalja. Sekcija Filmmakers of Tomorrow podijeljena je u dva dijela, a Zvjerka će biti prikazana u dijelu nazvanom Calling Cards koji donosi "iznimna nova djela obećavajućih filmskih autora". 

Više informacija potražite na službenoj festivalskoj stranici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.