Preskoči na glavni sadržaj

Zvizdan nagrađen u Peruu

Dugometražni igrani film Zvizdan redatelja Dalibora Matanića osvojio je Nagradu žirija na festivalu Al Este de Lima, koji se u glavnom gradu Perua održao od 1. do 11. lipnja.

Trinaest mjeseci nakon svjetske premijere na festivalu u Cannesu, Matanićev Zvizdan i dalje putuje po svjetskim festivalima. Film je do sada prikazan na više od osamdeset međunarodnih festivala i nagrađen s ukupno dvadeset i šest nagrada. U tijeku je izuzetno uspješna talijanska kinodistribucija – film je do sada u kinima pogledalo više od 45.000 gledatelja, a projekcije se uskoro iz dvorana sele u open-air kina. Sljedeći mjesec započinje i argentinska kinodistribucija filma, na španjolskom nazvanog El sol abrasador.

Glavne uloge u filmu igraju Tihana Lazović i Goran Marković, redatelj Dalibor Matanić potpisuje i scenarij, a film je proizvela Kinorama u koprodukciji s Gustav filmom i SEE Film Pro. Proizvodnju su podržali Hrvatski audiovizualni centar i Eurimages.
 
Na festivalu Al Este de Lima prikazano je još naslova iz Hrvatske: u glavnom natjecateljskom programu prikazan je S one strane Zrinka Ogreste, dok su u popratnim programima prikazani kratkometražni filmovi Piknik Jure Pavlovića, A.D.A.M. Vladislava Kneževića i manjinska koprodukcija Život s Hermanom H. Rottom u režiji Chintis Lundgren.

Više informacija o festivalu potražite na ovoj poveznici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.