Preskoči na glavni sadržaj

Zvizdan i tri manjinske koprodukcije na festivalu u Palm Springsu

Dugometražni igrani film Zvizdan i još tri manjinske hrvatske koprodukcije uvrštene su u programe 27. izdanja Međunarodnog festivala u Palm Springsu, koji se od 1. do 11. siječnja održava u tom sjevernoameričkom gradu u saveznoj državi Kaliforniji.

U natjecateljski program 'Novi glasovi, nove vizije', koji donosi 12 debitantskih dugometražnih filmova kojima je prikazivanje u Palm Springsu ujedno i američka premijera, uvrštene su manjinske koprodukcije Naša svakodnevna priča Ines Tanović i Trema Yorgosa Zoisa. Naša svakodnevna priča nastala je u bosansko-slovensko-hrvatskoj koprodukciji, a hrvatski koproducent je Spiritus movens, dok je Trema nastala u grčko-francusko-hrvatskoj koprodukciji, s hrvatskim partnerom Jaako dobrom produkcijom.

U program Awards Buzz, koji donosi filmove iz 39 zemalja koji su bili nacionalni predstavnici za nagradu Oscar Američke filmske akademije u kategoriji najboljeg stranog filma, uvršteni su Zvizdan u režiji Dalibora Matanića i Sudilište, bugarsko-hrvatski film redatelja Stephana Komandareva. Zvizdan je producirala zagrebačka Kinorama u koprodukciji sa slovenskim Gustav filmom i SEE Film Pro iz Srbije, dok je hrvatski koproducent filma Sudilište bio Propeler Film. U istom se programu prikazuje i Naša svakodnevna priča kao predstavnik BiH.

Zanimljivo je spomenuti i kako je u program 'Novi glasovi, nove vizije' uvršten belgijski film Paradise Trips redatelja Rafa Reyntjensa, koji je u ljeto 2014. godine sniman u Hrvatskoj na području Gračaca. 

Međunarodni festival u Palm Springsu jedan je od najvećih sjevernoameričkih festivala, koji godišnje privlači 135.000 posjetitelja, a ove će godine prikazati filmove iz 60 zemalja. Više informacija pronađite na službenoj festivalskoj stranici.

Naslovne fotografije: Naša svakodnevna priča; Trema; Zvizdan; Sudilište

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.