Preskoči na glavni sadržaj

Zvir osvojio Grand Prix na festivalu u Quebecu

Kratkometražni igrani film Zvir redatelja Miroslava Sikavice na filmskom festivalu u Quebecu, zajedno s nizozemskim filmom Spoetnik Noëla Loozea, nagrađen je Grand Prixom u kategoriji međunarodnog kratkog filma. 

Podsjetimo, Zvir redatelja Miroslava Sikavice premijerno je prikazan u selekciji „15 dana autora“ u Cannesu, gdje je nagrađen posebnim priznanjem, a nedavno je dobio posebnu nagradu žirija i proglašen je trećim najboljim u kategoriji kratkog filma na 22. Sarajevo Film Festivalu.

Film govori o tome kako se jedan mutan i lakomisleno prihvaćen građevinski posao u apartmanskom naselju na jadranskoj obali pretvara u komplikaciju za bagerista iz dalmatinskog zaleđa. Scenarij potpisuju Miroslav Sikavica i Marija Šimoković Sikavica, direktor fotografije je Danko Vučinović, montažu potpisuje Marko Ferković, producenti su Lana Ujdur i Boris T. Matić iz Propeler Filma, a glavne uloge u filmu ostvarili su Ivan Smoljo i Marko BanZvir je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. 

Šesto izdanje filmskog festivala u Quebecu (Quebec City Film Festival) održava se od 14. do 24. rujna. Glavnu nagradu u sekciji dugometražnih filmova osvojio je naslov Peter and the Farm u režiji Tonyja Stonea, a sve ostale detalje vezane uz festival potražite na ovoj poveznici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.